Bezlepkové pochutinky

.


Zelníky

Konečně jsme bezlepkově vyladili náš oblíbený recept na zelníky, yummy, zkuste je po našemu :)

300 g Jizerky
150 g rýžové hladké mouky
50 g kukuřičné hladké mouky
4 stroužky česneku
kmín a sůl
120 g sádla
1 vejce
200 g plátků slaniny

Sádlo rozpustíme a necháme vychladnout, slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Všechny ingredience smícháme a vypracujeme těsto. Na pomoučněné podložce těsto vyválíme na tloušťku cca 1 cm a vykrajujeme zelníky (můžete těsto projet pouze rádélkem, kulaté zelníky vykrojit hrnečkem nebo použijte vykrajovače). Pečeme na 200 °C asi 40 minut do zezlátnutí. V polovině doby pečení zelníky otočíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat