Bezlepkové pochutinky

.


Viktoriánský piškot

Úžasně rychlý výborný piškotový dort, k pravému čaji o páté:)


4 vejce
175 g cukru
160 g Jizerky
40 g rýžové hladké mouky
3 lžičky kypřícího prášku
100 g másla

džem podle chuti
moučkový cukr na posypání


Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Vejce utřeme s cukrem, přilijeme máslo a přimícháme mouky s kypřícím práškem. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 20 cm (případně dvou stejných, pak není nutné dort prořezávat, ale placky se hned spojí marmeládou). Pečeme při 180 °C 30 min, pak necháme trochu zchladnout na mřížce, dort vyjmeme z formy a až je úplně vychladlý, prořízneme, promažeme džemem (případně doplníme i vyšlehanou smetanou), spojíme a posypeme moučkovým cukrem :)

Žádné komentáře:

Okomentovat