Bezlepkové pochutinky
.
Mandlové trubičky s pomerančovým krémem
Trubičky jsou z mandlového těsta, máčené v bílé čokoládě, plněné pomerančovým krémem z mascarpone :)
200 g pohankové mouky
60 g mletých mandlí
90 g másla
60 g cukru krupice
2 vejce
70 g bílé čokolády
Z mouky, mandlí, másla, cukru a vajec vypracujte těsto a nechte ho asi na 1h vychladit a pak vyválejte plát asi 2 mm vysoký. Vyválené těsto nařežte na pruhy o 1 cm užší, než jsou kovové trubičky. Každou trubičku obalte v plátu a těsto odřízněte. Těstem obalené trubičky pečte při 180 °C 10 minut. Upečené trubičky stahujte z kovových ještě horké. Konce trubiček namočte v rozehřáté bílé čokoládě. Plnit trubičky můžete krémem vyšlehaným z mascarpone, sáčku vanilkového cukru, nastrouhanou kůrou z 1/2 pomeranče a popř. pár lžic likéru (např. pomerančového cointreau).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat