Bezlepkové pochutinky

.


Žloutkové věnečky

Jedna z našich největšich radostí a další ze zásadních úspěchů našeho bezlepkového snažení :)

Odpalované těsto:
50 g slunečnicového oleje
špetka soli
80 g hladké rýžové mouky
40 g hladké kukuřičné mouky
3 vejce
150 ml vody

Pudinkový krém:
250 ml mléka
1 vanilkový pudink
40 g cukru
100 g másla
1 vanilkový cukr

Olej a vodu přiveďte k varu, osolte, přisypte mouky a míchejte, dokud se těsto nezačne olepovat od stěn hrnce. Nechte schladnout, postupně přidejte vejce a pomalu hněťte mixérem. Cukrářským sáčkem nebo tvořítkem vytvořte na plechu vyloženém pečícím papírem věnečky o průměru asi 4 cm. Pečte je v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35 min.
Z mléka, pudinku a cukru uvařte pudink, nechte zchladnout a vyšlehejte. Máslo vyšlehejte s vanilkovým cukrem a obě hmoty spojte.
Věnečky prořízněte a plňte krémem.